Året der gik 2023!
Dato for aktivitet:
Bftp øsnker alle en rigtig glædelig jul og et godt, grønt og lykkebringende Nytår. For os har det været et begivenhedsrigt år som har ført en masse gode ting med sig.

1 blev til 2

Vi har fordoblet antallet af medarbejdere og er gået fra én medarbejder til to. Det har givet flere ressourcer til at sætte ind på kommunikationsarbejdet og få al vores viden og gode budskaber ud at leve blandt alle jer i film- og tv-branchen.

Workshops og seminarer

Vi har afholdt to store seminarer med flere end 100 deltagende ved hvert seminar. Så har vi holdt 4 workshops med fulde huse hver gang. To workshops om bæredygtig produktion og to om CO2-rapportering på produktioner.

Nye krav for en grønnere branche

Både TV 2, Viaplay og DR har i år meldt deres nye bæredygtighedsstrategier ud. Fra januar 2024 er det et krav, at alle produktioner, som de finansierer, skal aflevere bæredygtighedsplaner og CO2-rapporter.
Disse krav er et kæmpe skridt i den grønne omstilling, og vil forhåbentlig opretholde lysten og muligheden for at reducere (endnu mere) CO2 på de danske produktioner.

Hjemmeside og håndbog

Vores hjemmeside og håndbog har begge fået sig en opdatering og er kun blevet fyldt med endnu mere god viden, gode og grønne råd og tips og tricks til at kunne gøre det endnu bedre.

Green Film certificeringer

I år er året hvor den første danske spillefilm og fiktionsserie blev certificeret. Det er blevet til hele 6 certificerede produktioner. 3 spillefilm, 3 fiktionsserier og 1 tv-show. Derudover er der også et par gen-certificeringer i gang.

Vi har også været i kontakt med mange produktioner, som kæmper en brav kamp for at reducere deres CO2-aftryk, og lykkes med store reduktioner på grund af deres indsatster. Vi har selv deltaget i aktiviteter for at dygtiggøre os og holde os orienterede i den grønne omstilling. Ligeledes har vi løbende kontakt med branchens leverandører, for at blive klogere på, hvor langt de er og være med til at presse på, at de får grønne løsninger og produkter på hylderne.

Vi glæder os til endnu et år med fokus på den grønne omstilling i film- og tv-branchen. Tak fordi I hjælper med at gøre branchen grønnere.
Rigtig glædelig jul og godt nytår.


Hilsner fra Caroline og Laura på vegne af Bftp.

Tak til alle i alliancen: Vision Denmark, Producentforeningen, Det Danske Filminstitut, DR, TV 2, FilmFyn, Den Vestdanske Filmpulje, Viaplay, Warner Bros. Discovery.