Mad
Vi kan ikke lave film uden at spise. Men vi kan lave film uden at servere mad der udgør en unødig belastning af vores klima.

Mad og måltider er en betydningsfuld del af alles hverdag – gerne mindst tre gange dagligt. Men det er ikke helt ligegyldigt hvad vi spiser, når det kommer til klimaaftryk.

Der skal også sættes fokus på al det vi ikke spiser, men bare smider ud. Alene i Danmark smider vi hvert år 700.000 ton mad ud, der kunne være spist.

Gode råd

Catering

Brug cateringydelser med fokus på sæsonvarer og lokale fødevarer

 

Vælg et cateringfirma, der prioriterer ikke at bruge unødig plastemballage, samarbejder med lokale landmænd og fødevareproducenter samt sammensætter menuer, der varierer alt efter hvilke fødevarer, der er i sæson.

 

Indfør kødfrie dage

 

Undgå plastikservice og plastikflasker,

 

Anvend porcelæns- eller glasservice eller brugnaturvenligt og bionedbrydeligt service. se efter certificeringer som FSC og Fair Trade.

Madspild

Bestil kun det mad, der er brug for.

 

Doner overskydende madrester og undgå, at mad, der er i god og spiselig stand, bliver smidt ud.

 

Bed holdet tage et par tomme plastbeholdere med på set, så de evt. kan få lidt med hjem.