Producent / Producer / Lineproducer

Som producent, producer eller lineproducer handler det om at gå forrest, kommunikere de nye prioriteter klart og skabe de bedste forudsætninger for at hele holdet kan arbejde så bæredygtigt som muligt!

Vær en rollemodel for resten af dit hold.

Sæt klare mål op for hvordan du vil reducere den påvirkning, din film /tv-produktion har på miljøet.
Kommuniker dine grønne visioner og planer til både hold og skuespillere så tidligt i forløbet som muligt. Allerhelst ved ansættelse, Vær sikker på, at alle afdelinger forstår produktionens aktiviteter og målsætninger.
Opdater løbende hold og skuespiller om de grønne tiltag.
Gå forrest! Vis lederskab ovenfra og ned.
Gør det sjovt! Prøv at samle produktionen om projektet. Om det er kødfrie dage, affaldssortering eller carpooling. Det er et fælles projekt!
Snak med alle jeres leverandøre om jeres målsætninger og hør om deres klimavenlige produkter og alternativer: Genbrugspapir, El/hybridtaxi, bio-diselgeneratorer, bæredygtig catering, genanvendelse af byggematerialer, rekvisitter, kostume, certificering osv.
Udpeg en Grøn manager/klimaansvarlig, som kan koordinere og følge op på de tiltag I gør jer.
Sørg for at vælge hoteller, som tager miljømæssige ansvar i forhold til økologi, energibesparelser, affaldssortering osv. Se efter Green Key mærket.
Vær opmærksom på at flytrafik er noget af det mest miljøskadelige. Tænk det ind når der vælges locations, bolig og planlægges møder.
Husk at jo mere vi efterspørger miljøvenlige produkter, desto mere attraktivt bliver det for leverandører at investere i denne omstilling og nye produkter, og jo mere tilgængeligt og betaleligt bliver det.
Brug elbiler når det er muligt
Udvikling og finansieringsdelen er ofte præget af mange rejser og møder. Vær opmærksom på at flytrafik er noget af det mest miljøskadelige. Kan nogle møder tages over med skype?