Reducer, cirkuler og spar både penge og CO2!
Dato for aktivitet:
June 11, 2024

Seminar for producenter, leverandører og dem i felten i den danske film- og tv-branche.

Den 11. juni 2024 kl. 09.30 – 16.00 på ROOFTOP i SOHO i Kødbyen.

Efter at vi har fået en større forståelse for HVOR de største CO2-udledninger er på vores film- og tv-produktioner er, skal vi nu se på, HVORDAN vi reducerer CO2. Dette kræver en god forståelse for brugen af materialer, og hvordan vi helt grundlæggende forstår og arbejder med ressourcer på vores produktioner. Det er også her, der kan være økonomiske besparelser at hente. 

På seminaret skal vi tale om at arbejde mere cirkulært, om værdikæder og om optimering af samarbejdet i leverandørkæderne i forhold til både indkøb, genanvendelse og genbrug. 

Vi får bl.a. en gennemgang af begrebet cirkulær økonomi. Vi skal høre konkrete cases fra branchen, fra folk der arbejder cirkulært, og vi skal igennem en workshop, faciliteret af Nordic Sustainability, hvor vi skal lære om samarbejdet i leverandørkæderne.

 

Seminaret er for alle producenter, leverandører og film- og tv-arbejdere og dagen modereres kyndigt af Jacob Teglgaard, der til dagligt arbejder i Kulturens Analyse institut.

TILMELDING HER: https://podio.com/webforms/23976627/1738317?fields[event]=2784961246

Programfor dagen

Kl. 09.30 Check in, netværk, kaffe og morgenmad

Kl. 10.00 Velkommen ved Caroline, Laura, Jacob

Kl. 10.15 Introduktion og øvelse v. Maja Johannesen, Nordic Sustainability

Kl. 10.30 Hvad betyder cirkulær økonomi

v. Professor i cirkulær økonomi Arne Remmen, Aalborg Universitet
Indhold
: Hvad betyder cirkulær økonomi? Hvilke grundbegreberne er vigtige, og hvorfor er reduktion afressourcer grundstenen til at blive mere klimavenlige.

Kl. 11.30 Pause og netværk

Kl. 12.00 Branche case - scenografi

v. Tristan Falke Lassen, projektleder og sustainability manager i WiMake
Hvordan prøver WiMake at arbejde cirkulært både ift. produktion og opmagasinering. Vi skal høre om muligheder og besparelser, men også om de mange udfordringer der stadig skal løses, hvis vi skal blive mere cirkulære.

Kl. 12.30 Branche case – kostumer

v. Sascha Valbjørn, freelance kostume designer
Sascha arbejder meget med genbrug i sit arbejde som kostume designer. Hun fortæller om muligheder og udfordringer i en branche hvor tiden er knap og hverdagen omskiftelig
, men også om kostumelagre og arbejdsfællesskaber.

Kl. 13.00 Frokost og netværk

Kl. 13.45 Workshop

v. Maja Johannsen, Nordic Sustainability
Vi skal prøve at skabe et overblikover de store mængder ressourcer som ikke anvendes eller smides ud på vores produktioner. Hvad stiller vi op med disse?

Kl. 15.15 Forfriskning, snacks og netværk

Kl. 16.00  Farvel og tak for i dag

 

Vi glæder os meget til at se dig til en god og inspirerende dag i bæredygtighedens tegn.

 

Tilmelding til seminaret sker her: https://podio.com/webforms/23976627/1738317?fields[event]=2784961246

 

OBS. Deltagelse er gratis, men der er et NO-SHOW gebyr på 395 kr. til at dække kuvertprisen hos SOHO. Der er et begrænset antal pladser, så hvis du bliver forhindret i at deltage eftertilmelding, så tag kontakt til lk@visiondenmark.dk

Seminaret (Reducer, cirkuler og spar bådepenge og CO2) er arrangeret af Vision Denmark i samarbejde med BFTP og medstøtte fra Uddannelses- og forskningsstyrelsen.