Vejen til en mere klimavenlig kostumeafdeling
Dato for aktivitet:
May 16, 2024
Synes du også, at det er på tide, at vi begynder at benytte bedre kvalitet, mindre fast fashion, mere cirkularitet og de mest bæredygtige tekstiler? Det skal vi arbejde med på denne workshop! Workshoppen er målrettet kostumedesignere, kostumierer, stylister, kostumeassistenter og alle andre der arbejder med kostumer i film- og tv-branchen. – Så hvis du har brug for viden om bæredygtighed indenfor tøj, kostumer og tekstiler, så er denne workshop noget for dig!

DATO: 16.05.2024

TID: 09.00 – 14.30

VENUE: DR-byen, Emil Holms Kanal 20, 0999 København K.

  

Det lyder måske enkelt at låne eller leje i stedet for at købe, og at sælge eller donere i stedet for at smide ud, men hvordan kan disse processer fungere i praksis, i en branche der i forvejen er presset på ressourcer?

 

På workshoppen ”Vejen til en mere klimavenlig kostumeafdeling” får du både inspiration fra DR’s kostumeafdeling, hvor de har et forholdsvist stort lager af kostumer, der løbende sys om, genbruges og udlejes. Du får viden og kendskab til forskellige typer af tekstil og certificeringsordninger fra ”Tekstilrevolutionen”. Du får inspiration og konkrete eksempler fra cases, hvor der er blevet lavet bæredygtige kostumer tilforskellige produktioner. Til sidst får du en indføring i, hvor vigtigt netværk og community er, når cirkularitet af kostumer skal fremmes og i den forbindelse en god mulighed for at tale med alle dine kollegaer, dele erfaringer og gode tips og tricks, så vi sammen kan kickstarte et stærkt fundament til et community indenfor klimavenlighed i kostumeafdelingerne.

 

Til at inspirere dig får vi både besøg af Lotte Massius, Leder for DR-kostume, Trine Høyer der har lavet kostumer til årets MGP. Loreena fra Tekstilrevolutionen, stylist Jon Elster, der har lavet kostumer til bl.a. X factor. Dagen rundes af med forfatter og foredragsholder Tina Werborg, som har skrevet Garderobemanifestet og som har grundlagt Another Closet, et netværk baseret på at dele tøj mellem private.

 

Vi håber, at du har lyst til at komme og tilbringe en dag sammen med os, speakerne og dine kollegaer, i bæredygtighedens tegn.

 

Tilmeld dig på dette link: https://podio.com/webforms/23976627/1738317?fields[event]=2775799890

 

Program for dagen

09.00 Ankomst, kaffe, croissant

09.20 Velkommen v. Bftp

09.30 DR Kostume generelt v. Lotte massius og Pia Halldorsson

10.00 Materiale kendskab, tekstilcertificeringer, cirkulær tankegang v. Loreena McQuillan, Tekstilrevolutionen

10.45 Pause

11.00 Case MGP 2024 v. Trine Høyer

11.30 Muligheder ved genbrug fremfor begrænsninger v. Jon Elster

12.00 Frokost

13.00 Community fordrer den cirkulære tankegang inkl. netværk ml. deltagerne v. Tina Werborg

14.30 Tak for i dag

OBS. Ændringer i programmet kan forekomme.