Brancheseminar om bæredygtighed i film- og TV-branchen
Dato for aktivitet:
October 30, 2023
For tredje år i træk inviterer Det Danske Filminstitut, Bftp herunder Vision Denmark og Creative Europe Desk Danmark til brancheseminar om grøn film- og tv-produktion mandag d. 30. oktober.

I år tager vi fat i forskellige vinkler, fra manuskriptskrivning, udvikling til finansiering, med samtalepaneler, cases og input fra kolleger - og ikke mindst fra jeres fremtidige kolleger: den nye generation af filmskabere.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske senest 23. oktober.

TILMELD DIG HER

PROGRAM FOR DAGEN:

09.00 - Kaffe og The i ASTA bar

10.00 - Velkommen, v/ projektleder Caroline Gjerulff (BFTP), Head of Desk Lone Garde (MEDIA Desk Danmark) og dagens moderator Julie Lindegaard

10.10 - Keynote, v/ bæredygtighedschef Per Søndergaard Andersen (TDC NET)

10.40 - De kreative kræfter & visualisering af tænkte eksempler, samtalepanel: Sustainability manager Anne Ahn Lund, forfatter Emilie Lebech Kaae, producer Marcella Dichmann, production designer Mette Rio, klipper og instruktør Mogens Hagedorn

11.40 - Uddannelse i bæredygtighed v/ specialkonsulent Helene Hansen (Det Danske Filminstitut)

11.50 - Frokost, Sandwich i ASTA bar

12.30 - De Grønne Bud: En guide til grøn filmproduktion for vækstlaget, Samtale med manusforfatter Bastian Laigaard og producer Penelope Bjerregaard (Super16)

12.45 - Finansiering: Hvilke krav stilles der? Panel: Produktionschef Carsten Sparwath (TV2), Film Commissioner Christiane Dopp (MOIN) og Head of Desk Lone Garde (MEDIA Desk Danmark) - OBS: panelet foregår på engelsk

13.20 - Case: CYKOSE, Samtale med sustainability manager Anne Ahn Lund, producer Julie Rix Bomholt og lineproducer Kim Arnt Torp (SF)

13.55 - Afrunding og tak for i dag v/ Julie Lindegaard

Læs mere om de forskellige sessions her:

Dagens moderator: Julie Lindegaard

Julie Lindegaard arbejder som ordstyrer, bestyrelsesmedlem, foredragsholder, underviser og kommunikationsrådgiver - primært i kultur- og oplevelsesindustrien. Hun er uddannet journalist, tidligere vært på DR, udviklingschef på FilmFyn, direktør på SVEND Filmprisen samt kommunikations- og salgschef på Odense Teater mv.

Keynote v/ bæredygtighedschef Per Søndergaard Andersen (TDC NET)

Hvordan og hvorfor sætter man et meget ambitiøst klimamål? Og hvordan opnår man det? Dagens første taler er Peter Søndergaard Andersen, bæredygtighedschef i TDC NET. TDC NET er den første virksomhed i verden, der har fået godkendt deres handlingsplan for at blive ”net-zero” i 2030 af internationalt anerkendte Science Based Targets. Peter leder dette arbejde, og vil lukke os ind i maskinrummet.

De kreative kræfter

Der er et forholdsvist stort fokus på den grønne omstilling når vi producerer film og tv. Det handler ofte mest om selve produktionen, altså fra vi starter til vi slutter optagelser. Det er da også her den største udledning sker. Men hvad med den kreative udvikling af et projekt og det store forarbejde, der ligger i konceptueringen. Her ligger en masse valg og beslutninger, som bliver grundstenen for hele projektet. Vi kan se at jo tidligere et projekt tænker bæredygtighed ind, jo lettere bliver det at lykkedes med store CO2-besparelser. Hvordan får vi de kreative og konceptuerende kræfter i spil og får dem til at hjælpe med at tænke projekterne grønne fra start. På den måde vil produktionerne blive mere klimavenlige, og målsætningerne nemmere at overholde.

Uddannelse i bæredygtighed

Filminstitutterne i Norden, Den Danske Filmskole og Hochschule der Medien i Stuttgart har indgået et samarbejde om at uddanne 19 nordiske bæredygtighedskonsulenter i efteråret/vinteren 2023-2024. En af uddannelserne vil være at deltagerne sammensætter en nordisk uddannelse til bæredygtighedskonsulent, der skal udbydes fremover.

De Grønne Bud

På de danske filmskoler er der i stadig stigende grad fokus på bæredygtighed - både social, miljømæssig og økonomisk. Super16 har udfærdiget en guide til grøn filmproduktion for vækstlaget, som manusforfatter Bastian Laigaard og producer Penelope Bjerregaard fra årgang #12 her vil fortælle om tankerne bag.

Finansiering: Hvilke krav stilles der?

Hvilke krav kan man blive mødt af, når man taler med forskellige finansiører nationalt og internationalt og hvilke nye bud på international co-produktion er interessante fra et bæredygtigt synspunkt? Produktionschef på TV2 Carsten Sparwath, Film Commissioner for MOIN Hamburg Christiane Dopp og Head of MEDIA Desk DK Lone Garde deler deres indsigter.

Case: CYKOSE

Spillefilmen CYKOSE er den produktion i Danmark, som har opnået flest point i Green Film-certificeringen. Producer Julie Rix Bomholt, lineproducer Kim Arnt og sustainability manager Anne Ahn Lund vil fortælle om, hvad de har gjort for at opnå 45 point ud af 50, hvad der har været nemt, hvad der har været svært og give nogle tips og tricks med til din egen produktion.